РОДИННЕ СВЯТО

2018-06-20

Хай мир і добро будуть в кожній родині,

Хай сяють обличчя дітей в Україні

Сім’я – перше, а відтак і найсильніше, джерело впливу на дитину.

Уявлення дитини про добро і зло, честь і гідність, красиве і потворне виникають і закріплюються через призму відповідних уявлень батьків. Саме під час взаємодії з батьками в душі дитини формується ідеал, з яким вона зіставляє свої думки, вчинки і який прагне наслідувати.

Щоб налагодити в дошкільному закладі повноцінний виховний процес, педагоги закладу змінили свою позицію щодо ролі сім'ї. А саме побачили в ній партнера, з яким можна й навіть необхідно узгоджу­вати виховні дії, уточнювати особливості особистісного суб'єктного ставлення до кожної дитини. Інакше, не варто й сподіватися на успіх. Педагоги і батьки спільно розв'язують завдання:

- гуманізувати суб'єкт-суб'єкті взаємини дорослого з дитиною;

- розкрити дитині смислове наповнення її індивідуального ціннісного простору;

- допомогти знайти своє місце в соціальному світі.

Ніщо так не об’єднує сім’ю, дітей та навчальний заклад, як спільні родинні свята. З теплом . в затишній атмосфері «Світлиці» пройшли родині свята в групах №6, №7. Діти разом з батьками загадували загадки, скоромовки, співали колисанки , грали в веселі ігри.

Без цього навряд вдасться прищепити дитині значимі базові цінності, навіть якщо наповнити виховний процес важливим цінніс­ним змістом.

/Files/images/Родинне.jpg/Files/images/Родинне1.jpg/Files/images/Родинне3 .jpg/Files/images/Родинне2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 189

Коментарi